Veterinær


Skaff deg en fast veterinær som du stoler på, og som har godt lag med katten din. Forvent like mye av din veterinær som du forventer av din lege. Det skjer mye innen dyremedisin også så velg en veterinær som holder seg oppdatert på ting og som er opptatt av å gi ditt dyr best mulig pleie.

Ormekur
Katter som er mye ute, bør få ormekur fire ganger årlig og dersom man ser tegn til orm eller mistenker orm hos katten. Ormekur fås både som pasta og som pille, og midlet er reseptbelagt(resept får du hos din veterinær). Ormekuren kan blandes i kattematen men tryggest er det å gi den direkte i munnen slik at man er sikker på at katten får det i seg.

Øremidd
Hvis katten klør seg mye i øret, kan den ha øremidd. Kontakt veterinær for behandling. Ubehandlet øremidd kan få store konsekvenser(for eksempel tap av hørsel) og øremidden er ikke minst meget plagsomt for katten.

Diaré
Hvis katten har diaré, bør den følges godt opp. Se etter spor av blod i avføringen og gi katten Zoolac eller diarsanyl. Disse to preparatene stabiliserer tarmfloraen hos katten og gjør godt for en urolig mage. Zoolac og diarsanyl fås kjøpt reseptfritt hos veterinær.

Blir katten ikke bedre etter tre-fire dager, bør du kontakte veterinær da det kan være snakk om for eksempel infeksjon i tarmene eller andre sykdommer.