• MISSY

  Søstrene Missy og Lissy ble sommeren 2011 funnet i en lukket pappeske midt på veien mellom Alta og Masi. Der var de satt ut for å dø sammen med moren sin. Heldigvis ble de funnet av en forbipasserende før de ble påkjørt. Kattene ble levert inn til Dyrebeskyttelsen og vi klarte å finne gode hjem til alle tre. Missy og Lissy var heldig og fikk bo sammen på landet. Nå er dessverre eieren deres gått bort, og søstrene er tilbake hos oss. Vi håper virkelig de finner et godt og rolig hjem hvor de får mulighet til å få være ute når de vil. Og at de får fortsette å bo sammen med hverandre slik de har gjort i de første 6 årene av sitt liv❤️
  I dag er de i fosterhjem i Alta, og dette er hva matmor forteller om dem:
  "De er litt skye, men svært kjælne katter. De er litt skvetne fortsatt etter ei tid her, men når vi sitter ned i sofa kommer begge to og kryper opp i fanget for kos. De maler og stamper med fotene og får ikke nok kos.
  De passer ikke for småbarnsfamilier, de liker ikke mye ståk, besøk og lignende. Da springer de inn på ekstrarommet og gjømmer seg under dyna. Missy er spesielt forsiktig med fremmede og barn. Lissy koser gjerne med min 9 årige datter og de sover sammen hver natt. Men mine yngre tantebarn liker hun ikke. Hun er litt tøffere og kan hilse på fremmede.
  De er svært rolige og koselige katter å ha i hus. De virkelig elsker kos og kløing. Er også smålekne og leker gjerne litt med ball og lignende."
  Missy er litt kresen i matveien, og vil helst bare spise våtmat. Men fosterhjemmet jobber med ho for å få ho til å spise litt tørrmat også. Det som frister ho aller mest er imidlertid familiens hamster. Ho blir aldri ferdig å se på han når han trimmer i hjulet. Og slikker seg rundt munnen! 😂 Ho savner nok veldig å gå på jakt ute i det fri.
  Kan DU gi Missy og Lissy et nytt hjem med gode utemuligheter? Ta kontakt på postdbfinnmark@gmail.com
  Begge kattene er kastrert, vaksinert og ID-merket og har fått ormekur.
  Vanligvis tar vi kr 850 i omplasseringsgebyr for hver katt, men siden vi ønsker at disse to søstrene skal få lov å bo i lag resten av livet så omplasserer vi begge to for prisen av en

 • LISSY

 • BRIZNA

  Brizna er den eldste kattepusen vår, født ca 2007. Ho ble tatt inn av Dyrebeskyttelsen i februar 2013, og siden den gang har ho delvis bodd på kattehuset, delvis i fosterhjem. Siden høsten 2015 har ho bodd i et fosterhjem i Hammerfest sammen med matmor og to barn. De siste månedene har ho også fått seg en liten hundevenn, og det har ho taklet helt fint. Valpen vet hvem som er sjefen, og Brizna er veldig snill med den.

  Til tross for at ho er kommet litt opp i årene, er ho en leken og sosial kattepus. Ho er en pratsom dame, som hilser på folk som kommer på besøk, og ho hopper gjerne opp i fanget deres for å få kos. Ho koser seg også med barna i familien, og ligger gjerne i fanget til minstejenta også. Matmor får gjerne en liten kattevask når de ligger og slapper av på sofaen om kvelden.

  Om natta liker Brizna å sove i senga eller ligge i vinduskarmen på soverommet og ha oversikt over det som skjer ute og inne. Ho liker også godt å være ute, så hennes drømmehjem har muligheter til å være ute. Brizna blir lett stressa av andre katter og vi ønsker derfor at ho skal få være den eneste katten i familien. Ho har tidligere hatt problemer med stressrelatert UVI, og spiser nå tørrfor som er bra for urinveiene. Ho er ikke plaget med dette nå.

  Brizna er en vakker kattepus, med nydelige farger. Pelsen er langhåret og fin, og krever en del børsting. Dette liker ho ikke så godt å gjøre i det fosterhjemmet ho er nå, men tidligere har ho tolerert børsting bra. Sørger en for å klippe flokene mens de er små, er dette imidlertid ikke noe stort problem.

  De fleste voksne katter som blir reddet og gitt en ny sjanse gjennom Dyrebeskyttelsen, har opplevd svik fra oss mennesker. De har gjerne en lengre periode bak seg med rehabilitering i fosterhjem før de er klar for å finne et hjem som er for alltid. Noen vil være kommet lenger på veien mot tillitsfulle og trygge katter enn andre, og de fleste vil naturlig nok få en liten tilbakegang når de plutselig flyttes til helt fremmede omgivelser.

  Alle vil heller ikke bli en pus som liker å ligge på fanget og kose, der er de like forskjellige som katter som aldri har opplevd noe vondt i livet. Men ved å adoptere en voksen katt gjennom Dyrebeskyttelsen vet du hvordan katten du får er, og kan se om den vil passe inn i ditt liv. Du vil også få oppleve takknemlighet og kjærlighet fra en kattepus som virkelig forstår å verdsette tryggheten og hjertevarmen den får i sin andre sjanse i livet.

  Alle katter er som adopteres gjennom Dyrebeskyttelsen Norge Finnmark er kastrert, ID-merket og vaksinert. Omplasseringsgebyret for Brizna er 500 kr.

  Har du lyst til å gi en katt som virkelig fortjener det, et trygt og godt hjem? Ta kontakt på postdbfinnmark@gmail.com

 • HEIKKI

  Flotte Heikki søker drømmehjemmet!

  Heikki er en snill, kosete og selskapssyk herremann. Han er en rolig og trygg, og vil nok takle livet med barn i huset godt selv om han ikke er vant til det nå.

  Han trenger også å få et hjem hvor han kan være ute, og omplasseres ikke som innekatt. Han holder seg stort sett i nærheten av hjemmet sitt og kommer som regel når man roper.

  Alt i alt er Heikki er en trivelig og lettvint kar å ha i hus – han er omgjengelig og snill, maser lite og er uten luner.

  Selv om Heikki ser ganske tøff ut blir han veldig engstelig i bil – han bør derfor få et hjem der han ikke behøver å farte mye rundt. Han kan også være litt for tøff med andre katter, og han han trenger et hjem hvor han kan være eneste katt.
  Hunder er han ikke vant med så vidt vi vet.

  Heikki fikk påvist middallergi i sommer. Han hadde et par øreinfeksjoner da, antakelig pga. allergien, men han var tålmodigheten selv når man ga tabletter og dryppet i øret. Han virker ikke å være plaget av allergien i hverdagen nå.

  Men det vil være fordel om han kommer til et hjem der det rengjøres jevnlig.
  Heikki er kastrert, ID-merket og vaksinert. Han omplasseres for 850 kr.

  Send en epost til postdbfinnmark@gmail.com om du kan gi Heikki et godt hjem.

 • RIGMOR

  Nydelige Rigmor søker drømmehjemmet!💞Ho er kastrert, ID-merket og vaksinert. Vi vet ikke nøyaktig hvor gammel ho er, men antar ho er 2-3 år. Ho hadde gått ute en stund før vi tok ho inn, og ble da matet av snille mennesker.

  Rigmor er i fosterhjem i Kirkenes. Der har ho vært siden 22.mai. Familien ho bor hos har barn og en hokatt som snart blir et år.

  Fostermor forteller:

  "Ho Rigmor e en grei katt å ha i hus. Mjauer fortsatt en del ved døra og vil ut. Men har slått seg bra til ro. Er ikke en pus som kommer opp i sofaen for å kose, men elsker å få kos når ho ligger på golvet. Da strekker ho sæ så lang ho e. Renslig d e ho. Kommer fortsatt ikke helt overens med andre pusen. Der er d en del murring enda. Men som oftest overser Rigmor Nemi. Men Nemi vil gjerne leke, og d tålererer ikke Rigmor. Til å begynne med lå ho mye under sofaen, men har nå trekt sæ fram på golvet for å sove. Er tillitsfull overfor nye mennesker og lar dem gjerne kose med henne. Er skvetten ovenfor bråe bevegelser og høye lyder. Går fint ilag med unger. Kan leke med oss, hvor hun kan "slå" etter hånden under lek, men ikke med klørne ute."

  Vi tar et omplasseringsgebyr på kr 850 for voksne katter. Kan du tenke deg gi Rigmor et trygt og godt hjem, så ta kontakt på postdbfinnmark@gmail.com

 • PONDINE

  Spesielle og fine Pondine på 5-6 år venter fortsatt på drømmehjemmet, og vi håper inderlig det blir hennes tur i år.

  Pondine er trygg og rolig i forhold til mennesker. Ho gjør ikke så mye vesen av seg og krever ikke oppmerksomhet hele tida. Litt kos innimellom er greit, og det er deilig å bli børste og stelt litt med, men en superkosete katt som liker å ligge på fanget er Pondine ikke.
  Mat liker Pondine imidlertid veldig godt, og når ho er sulten så vet ho å si fra. Pondine bor i fosterhjem i Alta, hvor ho ikke har mulighet til å gå ut som ho selv vil. Men heldigvis liker ho å være ute i bånd, og i 2016 tok fosterforeldrene henne med på alle 10-toppers turene! Vi tipper at ho er den eneste katten i Alta som har gjort dette.

  Pondine er ikke særlig begeistret for andre katter, så ho passer best i et hjem hvor ho får være den eneste katten i huset. Ho har ikke bodd sammen med hunder.

  Pondine er kastrert, ID-merket og vaksinert. Omplasseringsgebyret er kr 850.

  Har du lyst på en sporty og spesiell bestevenn? Ta kontakt på postdbfinnmark@gmail.com