• Runa søker drømmehjemmet

  Hei, Runa heter jeg. Jeg er ei snill og god frøken på to år. Jeg fikk en tøff start på livet da jeg ble født ute i Båtsfjord, men heldigvis ble jeg og min søster reddet av en frivillig i dyrebeskyttelsen😍 Jeg har vært i et fosterhjem hvor jeg fikk tillit til mennesker, men jeg er enda litt skeptisk til nye mennesker eller hunder. Jeg bor for tiden på kattehuset i Alta med mange flotte katter. Jeg har nå vært lenge på kattehuset og ønsker veldig å få et helt eget hjem. Jeg ønsker meg et hjem som har forståelse for at jeg trenger tid til å bli helt trygg 🥰 På kattehuset ligger jeg ofte i høyden og speider ned på alle, men jeg liker godt at de frivillige tar seg tid til å kose med meg 🥰 Mitt nye hjem må gi meg god tid til å bli trygg, og ha forståelse for at jeg kanskje vil løpe avgårde eller gjømme meg i starten. Jeg tror absolutt at jeg kan bli en trygg pus bare du har tålmodighet med meg 💞 Kan du gi meg et godt hjem??
  Hilsen Runa 🥰
  Runa er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk. Dyrebeskyttelsen tar et gebyr på 850,- for alle voksne katter. Dette utgjør godt under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter for en katt.
  Ta kontakt dersom du kan gi Runa et godt og trygt hjem. Det er også mulighet for å være fosterhjem for Runa. DNF dekker da alle utgifter til sand, mat og veterinær. Fosterhjem har også førsterett på adopsjon 😃

 • MISSY

  Søstrene Missy og Lissy ble sommeren 2011 funnet i en lukket pappeske midt på veien mellom Alta og Masi. Der var de satt ut for å dø sammen med moren sin. Heldigvis ble de funnet av en forbipasserende før de ble påkjørt. Kattene ble levert inn til Dyrebeskyttelsen og vi klarte å finne gode hjem til alle tre. Missy og Lissy var heldig og fikk bo sammen på landet. Nå er dessverre eieren deres gått bort, og søstrene er tilbake hos oss. Vi håper virkelig de finner et godt og rolig hjem hvor de får mulighet til å få være ute når de vil. Og at de får fortsette å bo sammen med hverandre slik de har gjort i de første 6 årene av sitt liv❤️
  I dag er de i fosterhjem i Alta, og dette er hva matmor forteller om dem:
  "De er litt skye, men svært kjælne katter. De er litt skvetne fortsatt etter ei tid her, men når vi sitter ned i sofa kommer begge to og kryper opp i fanget for kos. De maler og stamper med fotene og får ikke nok kos.
  De passer ikke for småbarnsfamilier, de liker ikke mye ståk, besøk og lignende. Da springer de inn på ekstrarommet og gjømmer seg under dyna. Missy er spesielt forsiktig med fremmede og barn. Lissy koser gjerne med min 9 årige datter og de sover sammen hver natt. Men mine yngre tantebarn liker hun ikke. Hun er litt tøffere og kan hilse på fremmede.
  De er svært rolige og koselige katter å ha i hus. De virkelig elsker kos og kløing. Er også smålekne og leker gjerne litt med ball og lignende."
  Missy er litt kresen i matveien, og vil helst bare spise våtmat. Men fosterhjemmet jobber med ho for å få ho til å spise litt tørrmat også. Det som frister ho aller mest er imidlertid familiens hamster. Ho blir aldri ferdig å se på han når han trimmer i hjulet. Og slikker seg rundt munnen! 😂 Ho savner nok veldig å gå på jakt ute i det fri.
  Kan DU gi Missy og Lissy et nytt hjem med gode utemuligheter? Ta kontakt på postdbfinnmark@gmail.com
  Begge kattene er kastrert, vaksinert og ID-merket og har fått ormekur.
  Vanligvis tar vi kr 850 i omplasseringsgebyr for hver katt, men siden vi ønsker at disse to søstrene skal få lov å bo i lag resten av livet så omplasserer vi begge to for prisen av en

 • LISSY

 • BRIZNA

  Brizna er den eldste kattepusen vår, født ca 2007. Ho ble tatt inn av Dyrebeskyttelsen i februar 2013, og siden den gang har ho delvis bodd på kattehuset, delvis i fosterhjem. Siden høsten 2015 har ho bodd i et fosterhjem i Hammerfest sammen med matmor og to barn. De siste månedene har ho også fått seg en liten hundevenn, og det har ho taklet helt fint. Valpen vet hvem som er sjefen, og Brizna er veldig snill med den.

  Til tross for at ho er kommet litt opp i årene, er ho en leken og sosial kattepus. Ho er en pratsom dame, som hilser på folk som kommer på besøk, og ho hopper gjerne opp i fanget deres for å få kos. Ho koser seg også med barna i familien, og ligger gjerne i fanget til minstejenta også. Matmor får gjerne en liten kattevask når de ligger og slapper av på sofaen om kvelden.

  Om natta liker Brizna å sove i senga eller ligge i vinduskarmen på soverommet og ha oversikt over det som skjer ute og inne. Ho liker også godt å være ute, så hennes drømmehjem har muligheter til å være ute. Brizna blir lett stressa av andre katter og vi ønsker derfor at ho skal få være den eneste katten i familien. Ho har tidligere hatt problemer med stressrelatert UVI, og spiser nå tørrfor som er bra for urinveiene. Ho er ikke plaget med dette nå.

  Brizna er en vakker kattepus, med nydelige farger. Pelsen er langhåret og fin, og krever en del børsting. Dette liker ho ikke så godt å gjøre i det fosterhjemmet ho er nå, men tidligere har ho tolerert børsting bra. Sørger en for å klippe flokene mens de er små, er dette imidlertid ikke noe stort problem.

  De fleste voksne katter som blir reddet og gitt en ny sjanse gjennom Dyrebeskyttelsen, har opplevd svik fra oss mennesker. De har gjerne en lengre periode bak seg med rehabilitering i fosterhjem før de er klar for å finne et hjem som er for alltid. Noen vil være kommet lenger på veien mot tillitsfulle og trygge katter enn andre, og de fleste vil naturlig nok få en liten tilbakegang når de plutselig flyttes til helt fremmede omgivelser.

  Alle vil heller ikke bli en pus som liker å ligge på fanget og kose, der er de like forskjellige som katter som aldri har opplevd noe vondt i livet. Men ved å adoptere en voksen katt gjennom Dyrebeskyttelsen vet du hvordan katten du får er, og kan se om den vil passe inn i ditt liv. Du vil også få oppleve takknemlighet og kjærlighet fra en kattepus som virkelig forstår å verdsette tryggheten og hjertevarmen den får i sin andre sjanse i livet.

  Alle katter er som adopteres gjennom Dyrebeskyttelsen Norge Finnmark er kastrert, ID-merket og vaksinert. Omplasseringsgebyret for Brizna er 500 kr.

  Har du lyst til å gi en katt som virkelig fortjener det, et trygt og godt hjem? Ta kontakt på postdbfinnmark@gmail.com