Adopsjon av katt

Her ser du noen av kattene som venter på et nytt hjem. Det kan også hende vi har katter inne som vi ikke har rukket å legge ut enda, så ta gjerne kontakt på e-post eller melding på Facebook. Vi legger også ut katter på Facebook, så følg oss gjerne der. Før du tar kontakt, ber vi deg om at du leser dette. 

Alle katter får ormekur og helsesjekk ved innkomst. De får behandling for eventuelle sykdommer og skader, og de blir kastrert, ID-merket med chip og vaksinert. For å dekke noen av utgiftene, tar vi et omplasseringsgebyr på kr 1000 for voksne katter (over 1 år) og kr 1200 for kattunger (under 1 år). 

Missy og Lissy

Søstrene Missy og Lissy ønsker seg et rolig hjem hvor de kan bo resten av sitt liv. De er veldig glade i hverandre, og det er derfor viktig for oss at de ikke skilles. Vi adopterer begge ut til prisen av en, altså kun kr 1000.

Missy og Lissy er født våren 2011. De to små kattungene ble satt ut for å dø sammen med moren sin. De var plassert i en godt lukket pappeske midt på en trafikkerte vei utenfor Alta. Heldigvis fattet en forbipasserende mistanke og stoppet for å sjekke eska. Dyrebeskyttelsen klarte å finne gode hjem til alle tre kattene. Missy og Lissy var heldige og fikk bo sammen på landet og hadde et lykkelig liv der i flere år. I 2017 kom de tilbake til oss siden eieren deres dessverre var gått bort. Etterpå har de fortsatt det gode livet sammen i et fosterhjem i Hammerfest.

Missy og Lissy trenger et rolig hjem. De er ganske skvetne for fremmede folk, og trives heller ikke godt med små barn eller hunder. De elsker kos og rolige stunder på sofaen sammen med fosterfar. De er rørende knyttet til hverandre. For et par år siden var Missy uheldig og ble innestengt i en garasje noen dager, og da ble Lissy veldig lei seg og savnet søsteren fælt. Om vinteren liker begge seg best inne, men om sommeren liker spesielt Missy å være ute i hagen. De synes det er meget interessant med alle fuglene som holder til der. For å berge fuglelivet, bruker begge halsbånd med bjelle på.

Lissy har slitt med overvekt, og sto i fare for å utvikle diabetes. Ho er nok en smule matgal, men ved hjelp av en chipstyrt foringsautomat har fosterfar klart å gjennomføre en slankekur. Om de får velge, så vil begge to helst ha våtmat til alle døgnets måltid, men de har akseptert at det er tørrmat som gjelder, og at våtmat bare er til fest. De er også glad i kokt fisk. Missy har tendens til problemer med tenner og tannkjøtt, men er blitt bedre etter at ho begynte å spise mest tørrfor. Et nytt hjem må følge opp kostholdet, slik at de holder seg i den fine formen de nå er kommet i.

Brizna

Brizna

Brizna

Brizna

Brizna

Brizna

Brizna er den eldste kattepusen vår, født ca 2007. Ho ble tatt inn av Dyrebeskyttelsen i februar 2013, og siden den gang har ho delvis bodd på kattehuset, delvis i fosterhjem. Siden høsten 2015 har ho bodd i et fosterhjem i Hammerfest sammen med matmor og to barn. Familien har også en hund som Brizna er veldig snill med.

Til tross for at Brizna er kommet litt opp i årene, er ho en leken og sosial kattepus. Ho er en pratsom dame, som hilser på folk som kommer på besøk, og ho hopper gjerne opp i fanget deres for å få kos. Ho koser seg også med barna i familien, og ligger gjerne i fanget til minstejenta også. Matmor får gjerne en liten kattevask når de ligger og slapper av på sofaen om kvelden.

Om natta liker Brizna å sove i senga eller ligge i vinduskarmen på soverommet og ha oversikt over det som skjer ute og inne. Ho liker også godt å være ute, så hennes drømmehjem har muligheter til å være ute. Brizna blir lett stressa av andre katter og vi ønsker derfor at ho skal få være den eneste katten i familien. Ho har tidligere hatt problemer med stressrelatert UVI, og spiser nå tørrfor som er bra for urinveiene. Ho er ikke plaget med dette nå.

Brizna er en vakker kattepus, med nydelige farger. Pelsen er langhåret og fin, og krever en del børsting. Dette liker ho ikke så godt å gjøre i det fosterhjemmet ho er nå, men tidligere har ho tolerert børsting bra. Sørger en for å klippe flokene mens de er små, er dette imidlertid ikke noe stort problem.

Omplasseringsgebyret er redusert til kr 500 på grunn av hennes høye alder.

Mixi

Mixi

Mixi

Mixi

Mixi

Mixi

Hils på Mixi med de sjarmerende øynene og den silkemyke pelsen. Mixi er født i 2017 og fikk en tøff start på livet. Han ble født ute og var hjemløs med mor og søsken de første månedene. Dette gjorde han sky for mennesker, men de siste par årene har han gjort store framskritt. Han er nå ofte først i velkomstkomiteen når en kommer på kattehuset. Han er ikke 100% trygg enda, er fortsatt litt forsiktig og det er kun et par av de frivillige som har fått løfte han. Dette har de jobba lenge med, men vi tror at med mye tid og tålmodighet i et nytt hjem, så kommer nye eiere og til å kunne løfte på han. Mixi er veldig glad i godbiter og god mat. Er det håp om noe godt å spise så er han ikke langt unna. Han er også glad i kos.

Mixi ligger gjerne i høyden og følger med på hva som skjer i rommet og utenfor vinduet. Han koser seg kanskje aller mest når han blir børsta. Det er heldig, siden han har en pels som floker seg uten jevnlig stell. Han er sosial og trives med andre katter, så et hjem med en snill og grei kattevenn hadde vært midt i blinken.

Mixi har i sitt unge liv klart å komme seg ut og bli borte for oss hele tre ganger. Hver gang har han blitt fanga inn igjen. Han blir skyere når han kommer seg ut, så han trenger et rolig hjem hvor han kan være innekatt, men har mulighet til å være ute i en rømningssikker luftegård. Siden de nye eierne må være veldig forsiktig med dører og vinduer slik at han ikke kommer seg ut, passer Mixi best i en familie uten små barn.

Nussi

Nussi

Nussi

Nussi

Nussi

Nussi

Nussi er en snill og rolig kattepus som er veldig glad i kos. Ho er født i 2015, og ble funnet ute med nyfødte unger. Nussi var da sky og lite vant til mennesker. Nå bor ho i et godt fosterhjem og blir tryggere for hver dag som går. Flere som har vært på besøk, får lov å hilse på ho. Ho er enda litt usikker på brå bevegelser og høye lyder.

Nussi trenger et rolig og tålmodig hjem som er villig til å gi ho tid slik at ho fortsetter å utvikle seg mot en trygg og sosial katt. Nussi vil trives best i et hjem uten andre dyr.

Karoline

Karoline

Karoline

Karoline

Karoline

Karoline

Snille og søte Karoline er en forsiktig frøken som er født i 2016. Ho var drektig, hjemløs og ikke vant til mennesker da dyrebeskyttelsen fanget ho inn. I dag har Karoline det godt i et fosterhjem hvor ho blir tryggere og tryggere. Ho elsker å bli koset med, og maler og stryker seg inntil deg. Karoline kan ikke løftes enda, men så lenge man holder seg til golvet, sofaen, godstolen eller senga kan man stryke så mye som man ønsker på ho. Karoline er veldig glad i å leke med leker. Laserpeker er det morsomste ho vet, men også små glitterballer og bamser med catnip er fine greier.

Karoline trenger god tid på å bli ordentlig trygg i sitt nye hjem, og trenger et rolig hjem hos noen som har tid og tålmodighet til å jobbe med ho. Ho trives godt med andre katter og hunder og liker å være ute.

Petra

Petra

Petra

Petra

Petra

Petra

Skjønne, sjenerte Petra søker et rolig og tålmodig hjem hvor får bruke den tida ho trenger på å bli trygg. Petra er født i 2019. Ho er snill og vennlig med de andre kattene på kattehuset, og ho liker å leke. Petra er enda svært forsiktig overfor mennesker, men ho er nysgjerrig og følger med på hva som skjer. Vi tror at Petra vil blomstre opp i det rette hjemmet, gjerne sammen med en snill, trygg og sosial katt. Hunder og små barn blir nok i meste laget.

Leana

Leana

Leana

Leana

Leana er en kosete og snill pusi som er født ca 2014. Ho ønsker seg et rolig hjem uten små barn. Leana er nemlig litt sjenert av seg, og trenger tid på å bli trygg i nye omgivelser. Ho maler godt når ho får kos og oppmerksomhet. I det siste har ho også begynt å leke litt. Leana bor på kattehuset og går fint overens med andre katter. 

Luzia

Luzia

Luzia

Luzia

Luzia er en veldig forsiktig pus som er født ca 2015. Ho er kjempeglad i kos, og da maler ho og tramper med potene. Luzia trenger et rolig hjem uten små barn hvor ho får bruke den tida ho trenger på å bli trygg. Luzia bor nå på kattehuset, og går fint overens med andre katter.