Vi i DNF Hundegruppa jobber for å gi hunder en ny sjanse, en sjanse til å leve og sjansen til å finne drømmehjemmet. Vi får ukentlig henvendelser om hunder som trenger vår hjelp, noen henvendelser kommer fra privatpersoner som av ulike årsaker ikke kan ha hunden sin lenger, andre kommer fra mattilsynet eller veterinærer om hunder som trenger noen til å ta seg av dem for å unngå avlivning.

For at vi skal kunne hjelpe, så trenger vi privatpersoner som vil åpne hjemmene sine for hundene våre. Vi søker personer med en forkjærlighet for dyr, som har tid og anledning til å gi hunden den daglige omsorgen og kjærligheten hunden har behov for. Vi vil gjerne kunne hjelpe så mange som mulig av Finnmarks hunder i nød, men for å få til dette trenger vi DIN hjelp. 

Hva er et fosterhjem?
Som fosterhjem har du ansvaret for den daglige omsorgen, stellet, mosjonen og treningen av hunden. Din jobb er å dekke hunden fysiske behov, men også å gi den kjærlighet, tid, tålmodighet og trygghet. Din jobb er ganske enkelt å ta vare på hunden du har i fosterhjem og vise den hvor godt ett hundeliv kan være, fram til den reiser avgårde til drømmehjemmet. 

Hvem kan bli fosterhjem?
Vi ønsker trygge, stabile, voksne og ansvarlige mennesker med en forkjærlighet for hund. Du trenger ikke mye kunnskap eller erfaring, så lenge du har ett hjerte for dyr. Vi søker både unge, gamle, single, par og barnefamilier. Alle hundene vi tar inn er ulike individer med ulike behov, ulik bagrunn og ulik baggasje, vi trenger derfor også ulike fosterhjem. Vi trenger fosterhjem både til inne- og utehund. 

Hvilke krav stiller vi til fosterhjemmet?
Vårt aller viktigste krav er at du tar i mot hunden som ett nytt fullverdig familiemedlem. Du må gi hunden daglig omsorg, kjærlighet, pleie, stell og mosjon, og det er viktig at du er til å stole på. Vi krever at du er samarbeidsvillig og vil jobbe sammen med oss for å gi hunden ett best mulig utgangspunkt før de reiser avgårde til drømmehjemmet. Andre krav vi stiller er å få jevnlige oppdateringer om hvordan det går med hunden i fosterhjemsperioden, at du følger treningsprogrammet som er satt for den enkelte hunden (fysisk trening, mental trening, sosialisering og annen type rehabilitering) og at du til en hver tid tenker på hundens ve og vell. Det er også viktig for oss å ha god kommunikasjon med fosterhjemmet, og at du som fosterhjem tørr å spørre og snakke med oss når du er usikker på noe. Det er bedre at vi drukner i spørsmål og oppdateringer om hunden, enn at vi får for lite! :) Som fosterhjem må du også signere en kontrakt med oss hvor du forplikter deg til disse tingene.

Hva kan vi tilby deg som fosterhjem?
Som fosterhjem tilbyr vi deg å låne en firbeint bestevenn og livspartner, en venn som gir deg kjærlighet, selskap, glede og latter, men også kanskje noen utfordringer. Å være fosterhjem vil gi deg gode minner for livet, og i løpet av perioden vil du også lære mye om hund, det å ha det daglige ansvaret for en hund og det å jobbe med hund. Å være fosterhjem koster ikke penger, vi i DNF dekker alt av mat, utstyr, veterinær og andre utgifter. Det eneste det koster er tid, rom og kjærlighet. Vi tilbyr god oppfølging, rådgivning, veiledning og alt annet fosterhjemmet måtte trenge for å gi hunden det den trenger. Vi kan også i enkelte tilfeller hvor det er behov for det tilby kurs for voksenpersoner i fosterhjemmet, da for eks innen lydighetstrening av hund. 

Hva kan du forvente deg som fosterhjem?
Som fosterhjem har du ansvar for hunden midlertidig, og da fram til hunden blir omplassert. Vi vet aldri hvor lang tid dette kan ta, da det kommer an på hvor lang tid det tar for oss å komme i kontakt med drømmehjemmet. Noen ganger varer fosterhjemperioden noen uker, andre ganger flere måneder. Så som fosterhjem må du være forberedt på å ha hunden på ubestemt tid, men du vil også få oppdateringer fra oss underveis i prosessen.

Om du vil vite mer om å være fosterhjem, ta kontakt med oss på vår kontakttelefon 98 44 75 92 eller på mail til dbfinnmark.hund@gmail.com

Vi prøver å følge opp så mange som mulig av de dyrene som har vært på hos oss. Det er en fryd å se hvordan de trives og utvikler sine personligheter som skaper mye latter og gleder i våre hjerter. Vi håper så mange som mulig av dere som har adoptert et familiemedlem fra oss sender oss bilder og vi kan lage et eget album til den.

Alle som adopterer dyr fra oss er alltid hjertelig velkommen til å ringe oss om de trenger hjelp til noe. Om det skulle være spørsmål om dyrets naturlige atferd, om den plutselig endrer oppførsel eller om de skulle trenge pass av dyret i en periode så kan det være vi har en løsning.

Vi har opprettet en egen facebookside som heter "Hund fra DNF", som er en lukket side for alle som har adoptert hund fra oss, der det er mulig å legge ut bilder og historier om hunden, samt stille spørsmål.